Vakantie naar Sri Lanka

2023-11-23
Travelworld

Uw reis naar Sri Lankabegint meestal met een vlucht naar Bandaranaike International Airport, strategisch gelegen in de buurt van de hoofdstad Colombo. Bezoek de stad of kies ervoor om verder te reizen en de schitterende bezienswaardigheden van Sri Lanka te verkennen.

Bezoek tijdens uw vakantie in Sri Lanka bijvoorbeeld de oude stad Sigiriya, die zich op de Werelderfgoedlijst van Unesco bevindt. Het hoogtepunt van de stad is de reusachtige leeuwenrots, ook wel bekend als Lionrock. Boven op de rots stond vroeger het kasteel van de koning met als ingang een enorm leeuwenbeeld. Tegenwoordig zijn alleen nog de stenen poten van de reusachtige leeuw te bewonderen. Tegenover de Lionrock ligt de Pidurangala Rock, die een panoramisch uitzicht biedt over onder andere de leeuwenrots.

Wanneer u kennis wilt maken met de lokale cultuur, kunt u een kijkje nemen bij de beroemde Temple of Tooth in Kandy. In deze Boeddhistische tempel zou de tand van Boeddha liggen. Daarnaast zijn de theeplantages rondom de Nine Arch Bridge in Ella een echte aanrader. In Ella kunt u ook verschillende hikes maken naar de Little Adam's Peak, Ella Rock en World’s End. Combineer alle highlights tijdens een rondreis door Sri Lanka.

Geniet u liever van paradijselijke stranden tijdens uw vakantie naar Sri Lanka? Bezoek dan Arugam Bay aan de oostkust van Sri Lanka. Dit surfersdorpje is de perfecte plek om te ontspannen op het strand of avontuurlijk te surfen. Tip: sluit uw rondreis door Sri Lanka af met een aantal dagen aan het strand.